Taalweek 2023

Van 25 t/m 29 september was het Taalweek in Almere. Een week vol activiteiten om het belang van een goede taalvaardigheid onder de aandacht te brengen. Lector Chiel van der Veen werd geïnterviewd door Omroep Flevoland. Bekijk hier Chiels LinkedIn post over de taalweek.

Voorleesmiddag bij restaurant Copper Branch

Mo Hersi staat voor een oranje busOp donderdagmiddag 28 september lazen cabaretier Mo Hersi, schrijfster Nancy Bosmans en illustratrice Maren Bruin voor uit hun boeken. Lees er op deze pagina meer over.

Presentaties lerende netwerken

Op dinsdag 26 september presenteerden de lerende netwerken van het project Stedelijke Taalaanpak Almere de opbrengsten van het eerste jaar. Op deze pagina lees je meer over de lerende netwerken en wat ze onderzoeken.

Taalbus

In de taalweek reed de taalbus rond langs scholen en kinderdagverblijven met leuke workshops over taal.

Op woensdag 27 september bezocht de taalbus verschillende scholen met schrijver Simon van der Geest. Op donderdag 28 september was de taalbus bij De Dukdalf in Almere Buiten met de workshop 'Actief begrijpend lezen' van Bijzonder Jij. En op vrijdag 29 september kregen de kinderen van IKC De Woudreus in Nobelhorst een workshop over 'Kunst en taal' en de kinderen van de Partou voorschool in Almere Poort een workshop over 'Meertalig lezen'. Bekijk op deze pagina de foto's.

Opnames documentaire over Taal in Almere

Documentairemaakster Sara Blom startte in de taalweek met opnames voor haar documentaire over de Stedelijke Taalaanpak in Almere. De documentaire verschijnt najaar 2023. Lees er hier meer.

En verder...

werd er een taaldictee georganiseerd in De Nieuwe Bibliotheek, was er een workshop over NT2 leerlingen van het Taalcentrum Almere, een inspiratieochtend voor Almeerse taalvrijwilligers en NT2 docenten en er werden Nederlandse liedjes gezongen in de bibliotheek.

Pabostudenten van Windesheim deden mee aan het Groot Windesheim Dictee. Paul Russo was met slechts 1 fout de winnaar!

winnaar taaldictee